Имам баялдъ @Езерка

Продукти

  • Патладжани 3-4, не дебели, да са меки като дунапрен, не твърди, белени, нарязани на кръгли филийки дебели 8 мм макс
  • Домати (1-2-3 кутии от консерви “на кубчета”)
  • Олио за пържене
  • 1/2 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • Черен пипер
  • Магданоз
  • Зелени чушки 10 тънки (по желание)

Приготвяне

Наряваме патладжаните на филии и ги изпържваме — леко, не препържени

Изхвърляме мазнината

Пасираме доматите и добавяме малко вода 100 мл

Настъргваме лука и чесъна

Малко черен пипер

Магданоз свеж

Бъркаме до сгъстяване

Добавяме сол и щипка захар за омекотяване на киселината на доматите

Връщаме патладжаните в соса

По желание можем да изпържим и зелени чушки в дълбока тенждера, като ги разрявзаме надлъжно с оставена малка дръжка

Leave a comment