Продукти
- Патладжани 3-4, не дебели, да са меки като дунапрен, не твърди, белени, нарязани на кръгли филийки дебели 8 мм макс
- Домати (1-2-3 кутии от консерви “на кубчета”)
- Олио за пържене
- 1/2 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- Черен пипер
- Магданоз
- Зелени чушки 10 тънки (по желание)
Приготвяне
Наряваме патладжаните на филии и ги изпържваме — леко, не препържени
Изхвърляме мазнината
Пасираме доматите и добавяме малко вода 100 мл
Настъргваме лука и чесъна
Малко черен пипер
Магданоз свеж
Бъркаме до сгъстяване
Добавяме сол и щипка захар за омекотяване на киселината на доматите
Връщаме патладжаните в соса
По желание можем да изпържим и зелени чушки в дълбока тенждера, като ги разрявзаме надлъжно с оставена малка дръжка