Праз с ориз по Езерка

Продукти

  • Праз 2-3 стръка
  • Ориз 1/2 ч.ч.
  • Пресен лук 1 връзка
  • Доматен сок 1/2 ч.ч.
  • Червен пипер 1 ч.л.
  • Олио/зехтин “колкото за една манджа”
  • Сол

Приготвяне

  • Нарязваме спанака и пресния лук, поставяме ги тенджера
  • Добавяме малко олио/зехтин
  • Добавяме вода и оставяме да ври до омекване и слягане на праза
  • Добавяме червения пипер, доматения док, солта и ориза
  • Когато заври, намаляваме огъня до тих
  • Варим до сваряване на ориза.
    За ориентация вижте опаковката на ориза, там обикновено обявяват нужното време.
    Но, разбира се, истинският тест е да се дъвче без да се усеща твърд.

Leave a comment