Продукти
- Праз 2-3 стръка
- Ориз 1/2 ч.ч.
- Пресен лук 1 връзка
- Доматен сок 1/2 ч.ч.
- Червен пипер 1 ч.л.
- Олио/зехтин “колкото за една манджа”
- Сол
Приготвяне
- Нарязваме спанака и пресния лук, поставяме ги тенджера
- Добавяме малко олио/зехтин
- Добавяме вода и оставяме да ври до омекване и слягане на праза
- Добавяме червения пипер, доматения док, солта и ориза
- Когато заври, намаляваме огъня до тих
- Варим до сваряване на ориза.
За ориентация вижте опаковката на ориза, там обикновено обявяват нужното време.
Но, разбира се, истинският тест е да се дъвче без да се усеща твърд.